RAMAZAN GELDİ RAMAZAAAAN!!!

RAMAZAN GELDİ RAMAZAAAAN!!!

01.03.2024 177

RAMAZAN GELDİ RAMAZAAAAN!!!

01-03-2024Heyecanla beklenen, özlenen en güzel aydır Ramazan. Ayların sultanı en güzelidir.  Ramazan geldiğinde şenlenir haneler, yürekler. Ramazan bittiğinde tadı damağımızda kalır ve özlemle, sabırsızlıkla bekleriz gelecek Ramazan ayını.

Beşbinevler Şehit Hayati Kocakaya Anaokulu olarak “Ah o eski Ramazanlar” diyerek, çocuklarımıza bizim çocukluğumuzdaki gibi Ramazanlar geçirmelerini sağlamak, değerlilerimizi benimsetmek amacıyla iki yıldır okulumuzda Ramazan etkinlikleri gerçekleştiriyoruz.  O eski ramazanlar okulumuzda hayat buluyor. Ramazan’ın getirdiği sevgi, saygı, yardımlaşma, sabır, hoşgörü gibi değerler çocuklarımızın yüreğinde yeşeriyor.

01-03-2024Bu kapsamda 2021-2022 yılında ramazan davulcumuzun, camimizin, mahyaların ve 30 günlük görev zarflarının yer aldığı Ramazan panosu hazırlandı. Çocuklar gün gün  kartları açarak ramazanın kaçıncı gününde olduğunu ve bayrama kaç gün kaldığını takip ettiler. Ayrıca zarflardaki kağıtlarda yazan “Uzakta olan büyüklerini telefonla ara”, “Ramazan manisi öğren”, “İftar sofrasını hazırlamada ailene yardım et” gibi sorumlulukları yerine getirerek saygı gösterme, yardımlaşma, paylaşma gibi değerleri içselleştirdiler. Ramazan görevlerimiz kapsamında velilerimiz desteği ile çocuklarımız ile birlikte ramazan kumanyaları hazırlandı ve ihtiyaç sahibi ailelere dağıtımı gerçekleştirildi.

2022-2023 ramazan ayında ramazan etkinlikleri kapsamında çocuklarımıza ramazan takvimleri dağıtıldı. Bir takvimi de sınıfımıza astık ve çocuklar evde ve okulda güngün Ramazan takvimlerini boyadılar. Böylece ramazanın kaçıncı gününde olduğumuzu ve bayrama kaç gün kaldığını çocuklarla birlikte takip edebildik.

Okulumuzun ortak alanında fırını, camisi, macun şekercisi, hurma ağaçları ve develerin olduğu “Ramazan Sokağı” oluşturuldu. Her gün düzenli olarak yaptığımız ramazan etkinliklerimizi “Ramazan Sokağın” da gerçekleştirildi.

Ramazan boyunca her gün öğretmenlerimiz, çocuklarımıza maniler söyleyip davullar çalarak ramazan eğlencesine davet ettiler. 01-03-2024Ramazan şarkımız çaldığında ortak alanda toplanıldı ve her gün öğretmenlerimizin anlattığı masallar, Karagöz Hacivat oyunları ile çocuklar unutulmaz zamanlar yaşadılar.

İçinde “Yemekten önce ve sonra el yıkamak”, “Selam vermek”, “Tebessüm etmek” gibi güzel davranışların yazılı olduğu kağıtlarla “Ramazan Fanusu” oluşturuldu. Ramazan boyunca her gün bir güzel davranış fanustan seçildi. Çocukların o güzel davranışı öğrenip uygulamaları için sınıf içi etkinlikler planladı.

Velilerimizin desteği ile çocuklarla “Ramazan Şenliği” düzenlendi. Çocuklarımız ramazana uygun giydikleri kıyafetlerle (davulcu, macuncu, pideci vb)  okula geldiler. Ortak alanda toplanıldı ve her çocuk öğrendiği Ramazan manisini arkadaşlarına okudu.

Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte Beşbinevler Şehit Hayati Kocakaya Anaokulu olarak 2023-2024 yılında da Ramazanı çocuklar için özel ve unutulmaz kılacak etkinlikler planlıyoruz. Bizi takipte kalın …